De ANWB is een complexe bricks and clicks-organisatie en verkoopt meerdere producten en diensten. Al sinds 2013 zetten ze BlueConic in voor het verbeteren van klanttevredenheid en loyaliteit. Ook bij de meest recente uitdaging: het combineren van personalisatie en privacy, bleek BlueConic de juiste oplossing. 

De uitdaging van de ANWB

Het behouden van leden en bieden van de beste service is belangrijk voor de ANWB. Daarom zet zij de behoeften van leden centraal in haar marketing. Maar in een tijdperk waarbij klanten zowel privacy als gepersonaliseerde ervaringen eisen, hoe vind je de balans in deze prioriteiten?

Een toegewijd ANWB-personalisatieteam startte een zoektocht naar software voor nog relevantere online communicatie waarbij tegelijkertijd werd voldaan aan de privacy voorkeuren van klanten. 

Customer Cases _ ANWB
Customer Cases close _ ANWB

De oplossing voor de ANWB

De ANWB maakte al jarenlang gebruik van BlueConic voor het doen van specifieke aanbiedingen op het juiste tijdstip, aan de juiste klant, via verschillende kanalen. Hiervoor zijn united profiles en on-site listeners ingezet om first-party klantgegevens te verzamelen en beheren. 

Al deze verzamelde informatie gebruiken ze nu om doeltreffende cross-en upsell aanbiedingen te leveren op basis van real-time gedrag. En dat alles terwijl wordt voldaan aan de toestemmingsvoorkeuren van klanten. 

ANWB:

"BlueConic helpt ons niet alleen bij het personaliseren van de website, maar het geeft ons ook inzicht in het gedrag en de voorkeuren van onze leden. We kunnen deze gegevens ook gebruiken op onze andere kanalen, wat leidt tot een meer relevante klantbeleving met als resultaat verhoogde conversies en hogere klanttevredenheid."

Download de case en ontdek hoe de ANWB:

  • Meer dan 400 gepersonaliseerde berichten kan coördineren 
  • Dankzij de juiste connecties real-time omnichannel next best action marketing mogelijk maakt  
  • Met gepersonaliseerde cross-sell en upsell campagnes het conversieratio vergroot 
Customer Meet-up kom in contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?