De Volksbank heeft vier verschillende bankmerken met ieder een eigen karakter en profiel voor verschillende doelgroepen. Nu vertrouwt de Volksbank al jaren op XperienCentral voor websitecontent. Maar er is meer - content die in de code staat, content die niet in één keer aan te passen is. Kortom, tijd om XperienCentral nóg effectiever in te zetten.

De uitdaging voor de Volksbank

Als redacteur wil je alle content kunnen bijhouden en -werken in een gebruiksvriendelijk systeem. Voor de verschillende websites heeft de Volksbank dit goed op orde, maar voor mobiele apps en front-end applicaties nog niet. Want microcopy moeten wijzigen in de broncode, of generieke content per merk moeten aanpassen is verre van ideaal.

De Volksbank besloot daarom om alle content onder te brengen in een systeem dat hiervoor bedoeld is.

Customer Cases _ Volksbank
Customer Cases close _ Volksbank

De oplossing voor de Volksbank

Door de overstap naar headless kan de Volksbank content in één bron opslaan om van daaruit meerdere kanalen te bedienen. Een headless CMS koppelt de distributie namelijk los van de content.

Met een nieuwe XperienCentral-installatie zijn de content van front-end en mobiele applicaties ook onderdeel van dit CMS geworden, waardoor ieder merk zijn eigen content kan beheren. Daarnaast heeft GX twee functionaliteiten gebouwd om ervoor te zorgen dat bij de technische uitrol van een nieuw app, niet alleen de configuratie maar ook de juiste content beschikbaar is.

Download de case en ontdek hoe de Volksbank:

  • Profiteert van snellere en betere distributie van (micro-)content vanuit diverse teams
  • Overzicht houdt in bronbestanden
  • Diverse front-end applicaties aanstuurt op basis van één bron
Download Asset

Download case