Van aanbod- naar vraaggericht psv.nl

De prijswinnende website van PSV is op 10 januari vervangen door een nieuwe versie. De online omgeving van PSV is voorzien van de nieuwste technieken en krijgt een visuele upgrade. Daardoor is de club ook online de komende jaren een voorloper op het gebied van technologie.  

De transformatie van psv.nl is van aanbodgericht nu naar vraaggericht gegaan. Dit is revolutionair voor een voetbalclub. Dankzij slimme personalisatie op basis van data bieden we elke PSV-supporter een unieke, persoonlijke digitale ervaring. Het is fantastisch om PSV te ondersteunen bij het verwezenlijken van deze ambitie. De nieuwe website wordt aangedreven door slimme UX/UI-principes, waarbij elk stijlelement en elk frame zorgvuldig is gevalideerd aan de hand van UX-onderzoek en modellen, zoals het aantal en de specifieke invulling van de module die een bezoeker te zien krijgt.

Mobile first

Bezoekers bevinden zich nu in een compleet gepersonaliseerde omgeving, waar op basis van data, gebruikersvoorkeuren en interessegebieden de juiste en meest relevante informatie wordt gepresenteerd. Daarnaast heeft de website een flinke visuele upgrade gekregen, is de gebruikerservaring een stuk intuïtiever en mobielvriendelijker en zijn het aantal pagina’s flink verminderd. 

PSV mobile image
Live Blog PSV Image website-

Liveblog

De wedstrijdpagina is uitgebreid met een interactieve liveblog, waar bezoekers compleet up-to-date blijven wat betreft de wedstrijden. Zowel voor, na als tijdens de duels van PSV vind je er alles wat je moet weten op basis van livestats: selectienieuws, hoogtepunten, foto’s, polls en nog veel meer. Daarnaast is er een brug geslagen tussen de site en social media, waardoor alles in één omgeving te vinden is. Het is daarmee dé plek om wedstrijden van een afstand te volgen, en ook voor stadionbezoekers en televisiekijkers is het een toevoeging aan de beleving.

Context & User Aware

De nieuwe psv.nl website is opnieuw gerealiseerd in het CMS XperienCentral, waarbij een contextuele website een belangrijk uitgangspunt is. De connectie tussen XperienCentral en een Customer Data Platform zorgt ervoor dat de juiste informatie geladen wordt, geheel afgestemd op de wensen en voorkeuren van de bezoeker. Verder zijn er technieken toegepast zoals contentmigratie van video's, artikelen en faqs; responsive imaging en geautomatiseerde statistieken.

PSV XC en BlueConic
PSV website van het jaar-1

Prijzen

PSV en GX werken al meer dan 15 jaar samen aan fan engagement op digitale PSV-kanalen. Met succes: de afgelopen jaren is de online omgeving van PSV meermaals in de prijzen gevallen. Zo werd verleden jaar de titel van beste site in de categorie ‘voetbalclubs’ in de wacht gesleept. In 2019 was PSV zelfs de grote winnaar op de Website van het Jaar-gala. 

Meer weten? Lees het volledige persbericht op het nieuwe psv.nl.

Net als PSV werken aan digitale transformatie? We helpen je graag met

  • De bruikbaarheid (Usability)
  • De toegankelijkheid (Accessibility) 
  • Het design van al jouw digitale kanalen 
  • De algemene merkbeleving van jouw gebruikers
Customer Meet-up kom in contact

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?