Als overheidsinstelling die zich bezighoudt met o.a. werknemersverzekeringen, arbeidsongeschiktheid en re-integratie, is de website een belangrijk communicatiemiddel voor UWV. Het blijkt voor bezoekers lastig hun weg te vinden. Daarom is het UWV gestart met het personaliseren van hun content met behulp van Customer Data Platform BlueConic. 

De uitdaging van UWV

Bezoekers van de UWV-website moeten iets regelen, iets uitzoeken, ze komen met een specifiek doel. Maar dit doel is niet zo makkelijk te behalen met zoveel content voor zoveel doelgroepen. De website is een waar informatiedoolhof.

UWV besloot om te kijken hoe zij het bezoekers makkelijker kunnen maken. Hoe kunnen de verschillende doelgroepen snel en zelfstandig aan informatie komen? Want hiermee verhoog je het gebruikersgemak en de klanttevredenheid.  

Customer Cases _ UWV
Customer Cases close _ UWV

De oplossing voor UWV

Het antwoord ligt in personalisatie met BlueConic. Door het klikpad bij eerste bezoeken te registreren in anonieme profielen, konden gepersonaliseerde homepages ingezet worden.

Per doelgroep werden eigen servicepagina’s gecreëerd, waardoor een WIA’er niet dezelfde informatie ziet als een WA’jonger. Ook de uitlogpagina is onder handen genomen, door hier relevantie informatie te plaatsen in plaats van het Twitter volgverzoek dat er eerst stond.   

Download de case en ontdek hoe UWV:

  • Klanttevredenheid met 22% heeft verhoogd dankzij gepersonaliseerde content 
  • Het aantal te raadplegen pagina's met 13% heeft teruggebracht: bezoekers konden dus sneller de juiste informatie vinden
  • de time on page op gepersonaliseerde pagina’s 0,92% heeft verhoogd 
Download Asset

Download case