YoungCapital helpt jongeren en young-minded aan werk. Het uitzendbureau heeft inmiddels de grootste jongerendatabase van Europa. Ook onderscheiden ze zich van de concurrentie door bijna alles online te doen. YoungCapital is daarmee online beter vindbaar dan welk Nederlands uitzendbureau dan ook. En door te personaliseren met BlueConic, het Customer Data Platform waar ze al sinds 2017 mee werken, wisten ze nog meer vacatures te vullen.  

De uitdaging van YoungCapital

Met het aantrekken van de arbeidsmarkt, ontstaat er bij YoungCapital een probleem. De zoektocht naar voldoende kandidaten voor alle vacatures blijkt een uitdaging. Zeker omdat de doelgroepen waar ze zich op richten, vrijheid en flexibiliteit verwachten van een baan. Om te zorgen voor de best mogelijke matches tussen werkgever en werknemer is een traject opgestart van profiling & personalisatie. 

Customer Cases _ YoungCapital
Customer Cases close _ YoungCapital

De oplossing voor YoungCapital

Er zijn drie personalisaties uitgezet met BlueConic. Bij een aantal geregistreerde bezoekers bleken de voorkeuren inmiddels te zijn veranderd. Zij zijn uitgenodigd om voorkeuren te updaten voor een relevant vacature-aanbod.

Daarnaast worden verwante vacatures op vacaturepagina’s nu gegeneerd volgens het algoritme “anderen zoals jij, bekeken ook” binnen BlueConic. En rond een bezoeker een sollicitatie niet af? Dan krijgt een deel van deze groep een pop-up te zien ter reminder  

Download de case en ontdek hoe YoungCapital:

  • Iedereen die doorklikte op de oproep om het profiel te updaten dit heeft gedaan 
  • 38% meer kliks behaalde op de nieuwe lijst met verwante vacatures gebaseerd op het algoritme 
  • 38,3% van de bezoekers die de reminder pop-up zagen alsnog solliciteerde 
Download Asset

Download case