Wanneer je met de trein de grens over reist, kom je terecht bij NS International (NSi). Vanuit Nederlandse treinstations kun je naar duizenden internationale bestemmingen reizen in 30 landen. De ticketverkoop gaat via verschillende kanalen. Om klanten aan te trekken is goede service belangrijk, maar de webervaring van klanten bleek niet optimaal. Tijd om daar verandering in aan te brengen met profiling en personalisatie via BlueConic.

De uitdaging van NSi

Binnen NSi zijn er 3 teams die werken aan klantgroei. Het acquisitie-team wil meer sales, het retentie-team betere service en het conversie-team meer conversie. Het behalen van deze KPI’s wordt lastig wanneer je bezoekers op je website niet kan identificeren. Want een gebrek aan identificatie betekent dat je niet kunt personaliseren, en zo ontstaat een onpersoonlijke en frustrerende bezoekerservaring.

Customer Cases _ NS International
Customer Cases close _ NS International

De oplossing voor NSi

Met de inzet van BlueConic kon NS International op een duidelijke en overzichtelijke manier starten met het verzamelen van data en bouwen van klantprofielen. Data die direct is ingezet voor gepersonaliseerde e-mails, een slimme abandoned basket reminder en de ontwikkeling van een alert-service voor klanten die tickets verder vooruit willen kopen dan de standaard 6 maanden.

Zo draagt BlueConic actief bij aan het behalen van de door NS International opgestelde KPI’s.

Download de case en ontdek hoe NS International:

  • Het aantal inschrijvers voor de nieuwsbrief verdubbelde
  • CTR verhoogde door in e-mails in te spelen op iemands eerder vertoonde webgedrag
  • Reizigers met een abondoned basket alsnog verleidde tot een bestelling

Download Asset

Download case