Roularta Media Group is een internationale multimediagroep en marktleider op het gebied van magazines in België. GX en Roularta werken samen vanaf 2019 met BlueConic als CDP. En BlueConic bleek ook de beste keuze toen ze zochten naar een oplossing toestemming centraal te beheren.

De uitdaging van Roularta

Als toonaangevend mediabedrijf voert Roularta een breed scala aan merken waarbij ze zowel met klanten als advertentiepartners van doen hebben. Hierbij is privacy en toestemming van enorm belang. Zeker omdat ze zowel klantgegevens willen beschermen als waarde willen leveren aan advertentiepartners met gerichte advertenties.

Om de belangen van beide groepen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen ging Roularta op zoek naar de juiste balans.  

Customer Cases _ Roularta-1
Customer Cases close _ Roularta-1

De oplossing voor Roularta

Dankzij BlueConic is toestemming naadloos geïntegreerd in de BlueConic profielen. Hiermee is de alles-of-niets-benadering als het gaat om toestemming verdwenen, terwijl ze wel voldoen aan de privacyregels. Dus stel dat een bezoeker retargeting weigert, dan kan Roularta de website-ervaring wel personaliseren ten behoeve van leadgeneratie.

Daarnaast wordt BlueConic ingezet voor de creatie van look-alike modellen, waardoor advertentiepartners ook kleinere, betrokken doelgroepen relevante inhoud kunnen tonen.  

Download de Engelstalige case en ontdek hoe Roularta:

  • Risico's die komen met klantgegevens hebben beperkt 
  • Bestaande doelgroepen hebben uitgebreid met look-alike publiek, zonder in te leveren op engagement en CTR 
  • Dankzij de inzet van look-alike modeling de omzet hebben vergroot  
Download Asset

Download case