Wageningen University & Research (WUR) is een omvangrijke organisatie met 1 faculteit, 9 onderzoeksinstituten en 93 leerstoelgroepen. En allemaal hadden ze een eigen website, met eigen content, een eigen huisstijl en een eigen CMS. Zo’n versplinterd IT-landschap kent nadelige effecten, en daarom kwam WUR in actie.

De uitdaging voor WUR

Alles bij elkaar opgeteld heeft het WUR maar liefst 800 websites. Deze 800 websites zijn verdeeld over verschillende CMS’en, met als gevolg dat het technisch beheer tijdrovend is en het onderhoud lastig. Deze complexiteit zorgt weer voor een inconsistente merkbeleving én moeilijk te vinden informatie voor bezoekers.

Tijd voor een uniforme en gebruiksvriendelijke inrichting.

Customer Cases _ WUR
Customer Cases close _ WUR

De oplossing voor WUR

In 7 maanden tijd zijn alle 800 websites ondergebracht op 1 platform: XperienCentral. Deze stap heeft het technisch beheer en onderhoud enorm vereenvoudigd.

Alle bestaande databronnen zijn gekoppeld aan XperienCentral voor een eenvoudige integratie. Daarbij is ook de Email Service Provider gekoppeld voor een consistentere merkbeleving én is met slimme metadata alle content logisch aan elkaar verbonden. Zo heeft WUR slim contentmanagement bereikt.

Download de case en ontdek hoe WUR:

  • Content op één plek onderhoudt als omvangrijke organisatie 
  • de hele organisatie laat meeliften op de doorontwikkeling van het cms
  • Het aantal websitebezoeken per maand verdubbelde vergeleken met vijf jaar eerder
Download Asset

Download case