Timing is al meer dan 25 jaar dé specialist in uitvoerend werk en behoort tot de top 3 grootste uitzendorganisaties van Nederland. Als grote speler met een waardevol klantenbestand willen ze klanten een relevant vacature-aanbod geven. De Jobmail stelt Timing in staat dit te doen, mits de juiste data er is. BlueConic, waar Timing al sinds 2017 mee werkt, helpt ze hierbij. 

De uitdaging van Timing

Een gepersonaliseerde contactstrategie om klanten een passend aanbod met vacatures te geven, begint bij een actuele en correcte database. En dit is precies waar het aan schort. Timing mist de juiste data om in te zetten bij marketingcampagnes.

Dat zorgt voor een onpersoonlijk Jobmail die niet is afgestemd op de behoefte van potentiële kandidaten én teleurstellende e-mailresultaten. Timing moest twee zaken weten voor de Jobmail: naar wie moeten we mailen met welke content.

Customer Cases _ Timing
Customer Cases close _ Timing

De oplossing voor Timing

Alle data samenbrengen in één profiel bleek de juiste aanpak. Om te bepalen naar wie Timing moet mailen is dynamische segmentatie ingezet. Kandidaten worden automatisch ingedeeld in een variatie aan segmenten gebaseerd op klikgedrag, CRM data en vacaturebankfilters. Vervolgens bepaalt het BlueConic recommendation algoritme welke content het beste past aan de hand van informatie in het klantprofiel.

En dankzij het grote succes van de gepersonaliseerde Jobmail, is dezelfde methodiek ingezet op Timing.nl, de Timing app en Mijn Timing.

Download de case en ontdek hoe Timing:

  • Het aantal jobmails met 94% wist terug te brengen
  • Het aantal opens verhoogde met maar liefst 378%
  • CTR verhoogde van 1 % naar 16%

Download Asset

Download case